Moneyou: Mag je zo adverteren..?

Moneyou: Mag je zo adverteren..?

15 Sep, 2009

Vandaag gespot op één van mijn websites: Een advertentie voor de rechtsbijstandverzekering van Moneyou. Op het eerste gezicht is er niets mis mee, ze spelen een beetje in op de waan van de dag maar dat is natuurlijk niet per definitie slecht.

advertentie-moneyou

Wat we wel opvalt is dat ze met een soort van dringende reden adverteren terwijl ik weet dat dit soort verzekeringen vrijwel altijd een zogenaamde “wachttijd” hebben. Zo ook Moneyou (uit hun algemene voorwaarden):

Wachttijd-clausule Moneyou

Wachttijd-clausule Moneyou

Dan vraag ik me toch af of dat is toegestaan. Ik vind het persoonlijk behoorlijk misleidend. Je hebt dreigend ontslag, denkt jezelf op het laatste moment in te dekken met een rechtsbijstandverzekering en dan komt die wachttijd-clausule om de hoek kijken. Natuurlijk moet je altijd de algemene voorwaarden lezen maar doe je dat op zo’n moment ook..?

[Offtopic]: Aangezien Google het me verbiedt op eigen advertenties te klikken kopieerde ik de URL www.MoneYou.nl/Rechtsbijstand en je raadt het al: 404-pagina…

2 Reacties op “Moneyou: Mag je zo adverteren..?”

 1. Robert

  17 Sep, 2009

  En wat te denken van de Wet op het financieel toezicht (Wft)? Ik ken deze uiteraard niet uit het hoofd, maar dit soort teksten worden vaak erg streng beoordeeld. Ben benieuwd of bijv de koptekst is toegestaan. Het is wellicht afhankelijk van de context (maar ik ken de site niet waarop deze ad is verschenen).

 2. Ulco Wierenga

  17 Sep, 2009

  Advertentie was (nogal ongerelateerd) zichtbaar op Ouderschap.nl.

  Ik had de Wft, AFM & RCC er maar bewust buiten gehouden omdat ik ze ook niet ken. Het lijkt me sterk dat het mag, zijn bij financiële producten nogal strikte richtlijnen geloof ik.

  Aan de andere kant ben ik ook wel een beetje van mening dat we niet al te ‘truttig’ moeten worden met z’n allen dus helemaal afkeuren doe ik het ook niet.

Plaats reactie