Een link vanaf The New York Times

Een link vanaf The New York Times

19 Apr, 2009

Yes, The New York Times linkt naar Gintou! En niet zomaar vanaf één of andere duistere uithoek van de website maar gewoon vanuit een artikel en zonder nofollow of iets dergelijks. Aangezien het een Pagerank 9 website is misschien wel één van de mooiste links om als SEO van te dromen.

Het addertje

Natuurlijk zit hier een addertje onder het gras, waarom zou een Amerikaanse krant in godsnaam naar een nietszeggende, Nederlandse website linken? En dat doen ze dan ook niet maar toch staat die link er, zij het via een redirect…

Het betreffende artikel gaat over de opkomst van zogenaamde full-body scanners op vliegvelden. Aan het einde wordt als ‘investeringstip’ het domein starsstrippedattheairport.com genoemd, tegenwoordig geregistreerd door het nietszeggende, Nederlandse bedrijf Gintou. Niet dat het mij echt een renderende investering lijkt om zo’n website te beginnen, aan de andere kant: Een link vanaf The New York Times voor slechts € 4,99 per jaar. Dat vind ik een prima investering!

Stats Gintou met link

Stats Gintou met link

Linkbuilding met domeinnamen

Ik vraag me af wat Google vind van dit soort links, nou ja, ik kan er wel naar raden. Het zijn geen objectieve links en dus zouden ze niet mee mogen tellen voor je ranking maar dat doen ze wel. Daar zit dus een risico, tegelijkertijd is er eigenlijk geen regel uit de Webmaster Guidelines die overtreden wordt. Het zit dus nog een beetje in het grijze gebied maar dat zal langzaam wel naar het zwarte opschuiven.

Nu heb ik zelf wel eens een projectje wat op voorhand al geen lang leven is beschoren (subtiele omschrijving voor spam), daarvoor gebruik ik dit soort trucs natuurlijk wel. Praktisch gezien zou je bijvoorbeeld een tool kunnen bouwen die nieuwssites scant op domeinen die nog niet geregistreerd of vervallen zijn en die dan automatisch registreert. Wees wel voorbereid op een collectie vreemde domeinnamen, zo ben ik bijvoorbeeld de ‘gelukkige’ eigenaar van datzegik-gamma.nl…

Tags: ,

3 Reacties op “Een link vanaf The New York Times”

 1. just Guido

  21 Apr, 2009

  Strakke actie.
  Maar voor degenen die geen tooltjes bouwen, lijkt het me een k-karwei om die links te vinden en misbruiken. Of heb je nog een leuke tip? =)

 2. Ulco Wierenga

  21 Apr, 2009

  Get a freelancer, of heel veel lezen natuurlijk ;-)

  Kan de source in dit geval ook niet echt weggeven, het gaat ook weer niet om zoveel domeinen dat je ze kunt verdelen. Ik ken al gasten die op deze manier DMOZ monitoren op verlopen domeinen en dan met -tig server tegelijk registratie requests versturen om maar als eerste te kunnen zijn.

  Dat soort wedstrijdjes probeer ik met een stukje extra creativiteit altijd maar uit de weg te gaan.

 3. Dirkjan

  12 May, 2009

  Alleen om die reden houd ik nog 3 websites on air waar ik niets meer mee doe, websites die oud, en dood zijn, maar nog wel als link die 5 euro per jaar waard zijn. Ik heb medelijden met de bezoekers op die websites :P

Plaats reactie