Eerste ervaringen met HTC Magic

Eerste ervaringen met HTC Magic

10 Jun, 2009

De post stond eigenlijk gisteren al aan de deur te rammelen maar aangezien ik er toen niet was kon ik pas vandaag mijn nieuwe HTC Magic in ontvangst nemen. Eergisteren besteld dus daar heeft Vodafone zijn eerste pluspuntje al verdiend.

Ondanks de niet al te beste ervaringen met de Touch Diamond heb ik dus toch voor een tweede HTC gekozen. Eerlijk is eerlijk, Windows Mobile was ook wel overduidelijk aan te wijzen als “the bad guy” hier. Dat OS is werkelijk waar zo slecht dat het eigenlijk de belangrijkste reden is dat ik een nieuwe telefoon nodig had. Sinds januari heb ik netto ongeveer 3 maanden met een Nokia 1100 gelopen omdat de Touch Diamond het niet deed…

Ok, back to the good stuff: De keuze was tussen een iPhone en de HTC Magic (in het zwart overigens). Die laatste had als “Google phone” voor mij natuurlijk al een pluspuntje, net als dat de iPhone al direct een minpuntje had omdat het een iPhone is. Verder is de iPhone natuurlijk onverslaanbaar qua interface en usability, al moet ik bekennen dat ik hevig onder de indruk ben van het gebruiksgemak van de Magic.

Side by Side: iPhone & HTC Magic

Side by Side: iPhone & HTC Magic

Beide hebben hadden één voor mij extreem groot minpunt: geen fatsoenlijke navigatie. Natuurlijk maakte TomTom ongeveer 3 uur na mijn bestelling op de WWDC bekend dat ze straks ook op de iPhone verkrijgbaar zijn… Voor de HTC Magic heb ik mijn zinnen gezet op Telenav, die draaien al op de G1 dus het lijkt me sterk dat die niet binnenkort in de Android Market verkrijgbaar zijn. Liever TomTom, dat dan weer wel natuurlijk :-)

De “open policy” van Apple ben ik ook niet zo gelukkig mee (subtiel uitgedrukt), nu begin in Google wat dat betreft ook twijfelachtig te vinden maar met de Magic kan ik tenminste nog eens van SIM kaart wisselen als ik in de VS of Zwitserland zit. Scheelt me waarschijnlijk een paar 100 euro per jaar aan belkosten.

Het design van de telefoon zelf is natuurlijk een groot pluspunt voor de iPhone. Ik bedoel kom op, als je een touch-screen op een telefoon zet waarom doe je er dan ook nog knoppen bij?!  Eigenlijk geef je daarmee al aan dat de boel nog niet af is (al ben ik er voor gebruik best blij mee).

Uiteindelijk heeft de iPhone één minpunt waardoor die voor mij afgevallen is: T-Mobile. Ondanks dat ik het overgrote deel van mijn tijd in Utrecht zit ben ik ook nog behoorlijk vaak in Zeeland te vinden. T-Mobile betekent dat ik niet vanuit huis daar kan bellen en dat is toch best handig. En stel dat ik een keer in Terneuzen moet zijn dan heb ik met Vodafone tenminste niet direct een Belgisch netwerk aan mijn broek. Gezien de roaming tarieven op dataverkeer ook geen overbodige luxe…

Met behulp van de Android SDK had ik al eens wat apps geprobeerd te maken, die heb ik nu eindelijk op een echte telefoon kunnen testen en het is leuk om te zien dat ze ook werken. Vanavond even aan het prutsen geweest om mijn affiliate-inkomsten in één app samen te voegen (CJ, Buy.at, Daisycon en Tradetracker). Beetje omslachtig nog, via PHP/Curl de boel op een webserver omzetten naar XML en die dan in de app laden maar ik denk dat het gaat lukken. Het is in ieder geval leuk om eigen spul voor op je telefoon te kunnen maken, dat snappen ze bij Google wel!

Tags: ,

5 Reacties op “Eerste ervaringen met HTC Magic”

 1. Jos Termaat

  21 Jun, 2009

  Zou graag weten of er een navigatie programma is geinstalleerd op de HTC Magic? En kan er nu wel of niet Tom Tom op geinstalleerd worden?

 2. Jan

  23 Jun, 2009

  Nu staat er als titel “eerste ervaringen met HTC Magic”, maar ik hoor je er niet over :).

  Het is meer “redenen voor mij om een HTC magic aan te schaffen”.

  Ben benieuwd naar je ervaringen :).

 3. Ulco Wierenga

  24 Jun, 2009

  @Jos: Geen TomTom of vergelijkbare navigatie vrees ik. Er is wel Andnav (gratis) maar dat is niet echt goed. Met Google Maps kun je ook navigeren maar dat is niet gesproken. Ik hoop dat ze bij TomTom de handen uit de mouwen steken…

  @Jan: Dat bedacht ik me aan het eind v/h verhaal ook maar toen had ik de titel al geschreven. De ervaring is 99% positief, die ene procent komt door het gemis van goede navigatie.

  Je moet het zien als een telefoon die je (behalve het bellen) helemaal aan je eigen wensen en eisen aan kunt passen. Die van mij doet ondertussen precies hetgeen ik wil en alle onzin, die gooi je er gewoon af :-)

 4. Winand Delporte

  11 Jul, 2009

  Moet je dan altijd een 3G verbinding maken? Bestaat er geen GPS programma voor de HTC Magic waar je enkel met de (leest gratis) GPS-verbinding kan werken?

 5. Joettien

  22 Jun, 2011

  Hoe sluit ik met htc magic de programma’s goed af? volgens mij worden ze niet afgesloten als je hetlijd op vorige klikt of wel?

Plaats reactie