Help! Bezoekers…

Help! Bezoekers…

25 Apr, 2009

Het is rustig vandaag op Gintou, 2 uur geweest en pas een paar honderd bezoekers. Dat was gisteren wel even anders…

Ik kijk ‘s ochtends tijdens de koffie altijd even in mijn statistieken, daar heb ik een mooi dashboard zodat ik direct kan zien wat er de vorige dag gebeurd is en hoeveel ik heb verdiend. Gisterenochtend dacht ik dat de boel definitief overleden was want volgens het dashboard waren er 1781 mensen online op gintou.nl. De dag ervoor was ik nog redelijk trots op mijn 70 bezoekers, leek me een mooie score voor een weblog van 4 dagen oud.

Rond een uur of 9 waren er al een stuk of 5000 mensen over de vloer geweest. Allemaal direct verkeer, vervelend wat dan heb je dus geen idee waar ze vandaan komen. Na een beetje zoeken bleek dat het artikel uit de New York Times – met mijn link – is doorgeplaatst in een Poolse en een Tjechische krant.

Ik was een beetje zenuwachtig dat mijn mooie site’je het niet zou overleven maar ik ben trots op WordPress (en mijn server). Voor afbeeldingen gebruik ik Timthumb, dat is nogal een heftig script bij veel bezoekers maar die had ik gelukkig al zo ingesteld dat alles netjes ge-cached wordt. Uiteindelijk is er ongeveer 5gb aan dataverkeer gebruikt dus dat viel me nog mee.

Dataverkeer gintou.nl

Dataverkeer gintou.nl

Het was in ieder geval een mooie vuurdoop, en aangezien ik ondertussen 137 sites heb gevonden die het artikel hebben hergebruikt vind het qua link building ook geen verkeerde score. Vrees alleen dat het wel even gaat duren voordat ik dit record verbreek…

Tags: , ,

Eén reactie op “Help! Bezoekers…”

  1. Koen

    27 Apr, 2009

    Typisch dat jij dit weer meemaakt :-)

Plaats reactie