Over Gintou

Gintou is Ulco Wierenga in bedrijfsvorm, zelfstandig online marketing consultant. Het bedrijf is begin 2006 opgericht, in eerste instantie om de inkomsten van eigen sites onder ‘een bedrijf’ te laten vallen en zo nu en dan wat SEO werkzaamheden voor bekenden uit te voeren. Pas in 2008 is het een fulltime onderneming geworden van waaruit ik bedrijven adviseer. Verder vallen ook de deelnemingen in andere bedrijven onder Gintou.

Met Gintou werk in onder andere voor Micazu (vakantiehuizen), Fonq, Easytobook (hotels), Funda (huizen),  Zomoto (auto’s), Netsociety (zoekmachine marketing), Netwerven (online werving) & Disney (Entertainment).

Over Ulco Wierenga

Van oorsprong verrezen uit de Zeeuwse klei en via diverse omwegen ondertussen alweer enkele jaren te vinden in Utrecht. Als één van de eerste klanten van ZeelandNet al -tig jaar (…) in het bezit van internet en al net zo lang verliefd op zoekmachines. Qua opleidingen ben ik niet zo’n succesnummer, na mijn VWO heb ik onder andere Commerciële Economie en Economie & Informatie geprobeerd maar niets afgemaakt. Ondanks dat sommige onderdelen best interessant waren ontging me het nut van 4 jaar leren programmeren terwijl je daar zelf al 8 jaar mee bezig bent.

Tot november 2008 was ik ‘sjef’ van de SEO tak van SearchResult, een maand te kort om de kroon te claimen want in december werd SearchResult tot beste zoekmachine-marketingbureau van Nederland uitgeroepen. Bij SearchResult was ik actief voor klanten als de NS, De Europeesche (Fortis), Elsevier Opleidingen, Dynabyte, Campina, Tènce Uitzendbureau en vele andere.

Deelnemingen

Per september 2007 is Gintou aandeelhouder in Eiwitpoeder.nl, (meer informatie) een webwinkel voor sportvoeding en voedingsupplementen. Dit na het lezen van The 4 hour workweek van Timothy Ferriss die – niet geheel toevallig – eigenaar is van zo’n zelfde shop. Sinds de deelneming is de omzet ver-tigvoudigd tot een verwachte omzet van 2.000.000 euro in 2010.

In 2011 heb ik mijn aandeel in Eiwitpoeder.nl terug verkocht aan de oorspronkelijke eigenaar.

Media

In mei 2009 zijn we begonnen met ouderschap.nl, in eerste als informatieve site voor (aanstaande) ouders maar op termijn moet deze site uitgroeien tot de community op het gebied van ouderschap. Momenteel wordt ook druk gewerkt aan de ontwikkeling van cheap.nl (verkocht begin 2012) qua inhoud behoeft deze waarschijnlijk ook geen verdere uitleg :-)

Verder bezit Gintou een hoop ‘kleine’ generieke domeinnamen zoals bestekset.nl, luchtje.nl, drank.nl en ga zo maar door.